TORNANT DE VACANCES

Bé amics i amigues blocaires, espero que hagueu passat unes bones vacances. Jo no he traspassat les fronteres del reino aquest estiu, i m'he dedicat a no fer res, disfrutant d'una Barcelona cada vegada menys buida a l'Agost, i també fent una escapadeta a La Manxa, terra de molins i desfacedores de entuertos, aprofitant l'enllaç matrimonial d'un bon amic.
El curs polític es presenta intens.
1- A nivell català, el desplegament de l'Estatut i el traspàs de competències centraran un debat condicionat pels daltabaixos d'infraestructures dels últims mesos.
2- A nivell espanyol, assistirem a l'inici de la precampanya en any electoral.
Un Zapatero encongit davant d'un PP envalentonat, amb una CiU pidolaire, una ERC que jugará al desmarcament continu, i IU i ICV-EUiA amb la dificil missió de ser exigents amb els compromissos en matèries socials i estatutàries del Govern, però amb la intenció de no erosionar o enrarir la relació amb els socialistes, de cara a un possible acord postelectoral per governar Espanya, i de cara a no tensionar les relacions amb Montilla. Tot un repte, doncs.
Tampoc hem de perdre de vista el debat polític a Euskadi, amb un PNB fortament tensionat internament.
Also starring: ETA, i les seves accions sense sentit, però que trastoquen el panorama polític allunyant un escenari de pau i diàleg.
3- A nivell europeu: veure el redactat definitiu del nou tractat i seguir amb atenció les evolucions a Polònia i Turquia, i el paper d'una França sarkozyana amb ganes d'agafar el timó europeu.
Des d'aquesta humil finestra, anirem fent la crònica, la crítica, i si toca, la sàtira, d'un curs polític del tot apassionant.

1 comentari:

David Montilla ha dit...

Bona tornada, i ànims que el clima sembla mogudet... Salut, company!