BONES NOTÍCIESDesprés d'una setmana mogudeta a la blogesfera rojiverda per la polémica amb l'amic Ricardo, acabem amb una magnífica noticia. Ahir, Jordi Miralles i Jordi Guillot van presentar l'acord d'ICV i EUiA per presentarse en coalició a les properes eleccions generals. Una acord que reforça una aliança que dura des de l'any 2003, i que es consolida en cada convocatòria electoral.


Ara, un cop tancat l'acord a Catalunya, falta per establir els últims detalls de l'acord amb Izquierda Unida, per participar d'una candidatura plural a nivell estatal.


Encapçalarà la llista Joan Herrera, que repeteix com a candidat, i que per cert, ha estrenat bloc. En el segon lloc, hi anirà l'ex-alcaldessa de Rubí, Núria Buenaventura.

I en tercer lloc, anirà Joan Josep Nuet (actiu blocaire des de l'any passat), actual Senador d'EUiA al grup de l'Entesa Catalana de Progrès.


Un trident que conjuga experiència i joventut, feina feta i renovació, i que a bon segur, tornarà a demostrar que la unitat no només suma, sino que multiplica. L'esquerra transformadora, ecologista, i catalanista ja té candidatura, i el proper dia 26 de Gener, tancarà el programa electoral. En definitiva, equips i idees de transformació social possibles i necessàries.

18 comentaris:

Blixa ha dit...

Home, Toni, és una bona notícia si no tens en compte que heu pactat amb els que trenquen EUPV, i a Madrid pacteu amb els que trenquen EUPV, Astúries, etc... i amb don Ricardo, que ja veus com pensa de les tortures...

Endavant l'esquerra de "conveniència", de la unitat del sálvese quien pueda, doncs.

Anònim ha dit...

Vaya noticia para el destino de la Humanidad.........
El mundo se para hoy ante este historico acuerdo

quien decís que forman el pacto eu y que??????

Anònim ha dit...

És una bona noticia, sí. Pels que viviu de la política. 1977: PSUC, segona força a Catalunya. 2008: ICV+EUiA, cinquena força a Catalunya. Queda tot dit. 1977: PCE: 22 diputats. 2008: IU+ICV, perspectiva de 5-6 diputats, en el millor del casos. Hem comès masses errors. PD: per no comentar els incendis creats a totes les federacions de IU pel senyor Gaspar Llamazares i els seus amics, que no multipliquen pas, sino que divideixen objectivament.

Salut!

Toni Salado ha dit...

BLIXA:
Jo no he dit que tot siguin flors i violes: poso de manifest que la unitat que portem ICV i EUiA des de 2003 ha creat un espai polític català a l'esquerra dels socialistes sólid, creible, i que fa polítiques valentes allà on intervé, cosa desconeguda en aquest país a partir del trencament de 1981.

Si això ho vols reduir a "conveniència" és el teu problema: jo en dic suma de pluralitats amb objectius comuns.

Les crisis d'IU no son d'ara, ni tampoc exclusivament per determinades intervencions recents d'ICV.

El món d'IU és complex, i malauradament moltes vegades, convuls. Desde fa molts anys. Sobretot, per una cultura molt arrelada de no saber organitzar la pluralitat, per aquesta mania permanent d'excloure a aquells que no pensen o es senten com tú. I la crisi d'EUPV no escapa a aquesta dinàmica, a més d'algunes especificitats pròpies de la política valenciana.

Si segueixes el meu bloc, veurás que no he fet referència a la crisi d'EUPV, ni ho faré, a pesar de que els companys com "Karbunko" o Vicent Benavent, s'han entestat en fer una discussió pública dels fets a "I love IU" o a d'altres fòrums.

Els emplaçaments publics d'aquest tipus son un error. No per una voluntat burocràtica de "netejar la roba bruta a casa". Sino perque es distorsiona el debat en funció de que quan A interpela públicament a B, normalment qui respon es C, que té altres interesos. I aquestes dinàmiques, enverinen els debats, i allunyen les solucions.

I totes les crisis no son igals: no pots comparar València i Asturies. Ni en els problemes, ni en les solucions.

Les opinions de Don Ricardo son personals i no representen el sentit majoritàri d'IU. Per tant, tampoc hi veig massa problema. Jo he discutit amb ell sobre això, i no és obstacle per reconeixer que formem part d'una mateixa majoria política dins d'IU

Toni Salado ha dit...

ANÒNIM 1:

No sé si estas capacitat per entendre la nostra política, però pel que fa a la ironia, vas una mica justet.

Toni Salado ha dit...

ANÒNIM 2:

Comparar 1977 i 2008, està fòra de lloc. Però en tota cas, el camí per tenir una altra vegada la força que va tenir el PSUC és la unitat. No tinc cap dubte, per això he considerat una bona notícia la reedició del pacte d'ICV i EUiA.

En quants als "incendis" serveix el mateix que li he dit a BLIXA.

Anònim ha dit...

Pues ni que haya que leer a Nietzsche
o tener una master en fisika cuantica para entender lo de EUIA.....
a ver: alguien implosiono el PSUC en aras del ecosocialismo ,fase superior del capitalismo........
los que quedaron se agarraron como pudieron al resto de siglas que quedaron y lucharon por no desaparecer....
tras el ciclo electoral 99-2000 que confirmo que euia no representaba ya a casi nadie porque le habían robado la cartera se opto por entregarse a los ecoguays con armas y bagajes, aceptar las 4 migajillas de carguillos y la foto de miralles a la derecha del padre saura....
y asi os pinta que dais mas pena que otra cosa
todo eso lo trufamos con un poquito de catalanismo de la nada y limpieza etnika de todos los que no se apelliden rius, domenech y cia y ya tenemos la trascendente foto para la posterioridad que vais a dejar
Polvo.....sudor y nada eso es lo
que sois
pringaos

Anònim ha dit...

En les properes eleccions, riurem. Aneu a fer Feng Shui al Departament d'nterior, que això sí que ho feu molt bé. I deixeu d'una punyetera vegada en pau als qui volem canviar el món, per quimèric que sembli. IU pels i les que lluiten!!

Toni Salado ha dit...

ANÒNIM 1:

A més de que ens faltes al respecte, cosa que jo no he fet, els teus anàlisis no son correctes: el cicle 1998-2000, el que va demostrar és que les trencadisses erosionen a totes les parts, i que ja no hi ha una sola forç que pugui aglutinar, electoralment, totes les pluralitats del nostre espai polític.

Per tant, si a això li sumes les majories del moment de les dretes, estaba clar que calia reconstruir l'espai polític i electoral per canviar la situació. I es va fer: majoria d'esquerres a Catalunya i a Espanya en l'últim periode.

Els comentaris sobre "neteja étnica" millor els fas a d'altres indrets, perque ni ICV ni EUiA estan per això. Son catalans els qui viuen i treballen a Catalunya, es diguin Pepe Lopez, Mohammed Said, Liu-Yi-Guang, o Pere Pons i Estradé. Això ho hem defensat sempre, desde temps del PSUC.

Toni Salado ha dit...

ANÒNIM 2:

Si ets d'IU, i tant creus que la resta no lluitem, al menys dona la cara, i no m'escriguis amb anònims. Els comunistes, i d'altres, mai ens hem tapat la cara ni per dir ni per fer, i menys, parlant amb companys de l'organització.

Jo dic les meves opinions obertament, sense amagar-me, i d'altres amb qui discrepo també ho fan.

Anònim ha dit...

No dono la cara, no perquè no tingui ganes sino per pura autodefensa. Que alguns us apunteu alegrement a la dinàmica de les expulsions i multiples exemples ens avalen en els darrers anys, a Catalunya, a Asturies, a Madrid, a Andalusia, a Euskadi...

Per cert: des de quan els llamazaristes son comunistes? Des de quan ICV és comunista? Segons consta, el PCC és ara "socialdemòcrata d'esquerres", no (els mateixos que, fa 20 anys titllaven a tot quisqui de traïdors...les formes brejnevianes sí que les conserveu, però)? Des de quan un comunista pacta amb CiU o el PNB? Des de quan un comunista parla de fer llistes unides amb el PSOE per a poder treure grup propi al congrés? Des de quan l'objectiu d'un comunista és qualificar de "bona noticia" agafar el Departament d'Interior, expulsar a comunistes i tenir una perspectiva de creixement d'1 escó? Des de quan un comunista no defensa a la classe treballadora i es defensa a ell mateix, el seu escó i el seu sou?

Deixeu les enganyifes pels electors inconscients, que ja no colen, pels que sabem què passa a dintre d'IU. Els incendis creats per la vostra gent per tal de purgar tot aquell que no combregui amb una minoria del 38% que es dedica a no enviar cartes de votació a Julio Anguita i a milers i milers d'afiliats, en les passades primàries. I que practica el centralisme autoritari contra EU del País Valencià i en contra del que ha ratificat una majoria de les bases.

Aneu-vos acostumant a que molestem cada cop més. La dissidència contra el mal govern de Gaspar Llamazares i el seu equip s'està organitzant.

Toni Salado ha dit...

ANÒNIM:

Molt bé company, si et vols continuar expressant des de l'anonimat no tinc cap problema, però crec que en fas un gra massa.

Anem a pams:

1-No estic d'acord amb aquesta categoria de "llamazarista". No és correcta. Hi havem companys i companyes que recolcem una majoria determinada, que ha escollit com a cap de llista a les generals a l'actual Coordinador, Gaspar Llamzares, per raons que ja vaig escriure en aquest bloc, però ja está. No li atorguem a Llamazares un rol que no té.

2- No donis carnets de comunista a ningú, igual que jo no li dono ni li trec a ningú. Llamazares es afiliat al PCE, i t'agradi o no, això es evidència del seu compromís comunista. Podria no ser-ho, podria ser un dels molts independents d'IU, molts d'ells igual de comunistes que els que tenen afiliació partidària, però el fet es que es militant del PCE.

3-Porto des del 1997 afiliat al PCC, i encara no he vist en cap document on ens definim com "socialdemòcrates d'esquerres". Tu dius que "consta": diguem on.

4-ICV no és defineix comunista. Quin descobriment!!!...I que? La coalició ICV-EUiA es un acord programàtic no de projectes estratègics.

5-Acords amb CiU? Només conec a alguns Ajuntaments per qüestions purament locals. Mira't les actes del Parlament o del Congrès/Senat, i em busques les diferències, si no et fa res.

6-Acords amb el PNB? I tant!!! Amb el temps es valorarà l'aportació que ha fet Ezker Batua Berdeak per la pacificació d'Euskadi, acostant a "nacionalistes" i "no nacionalistes", a més de tenir la millor política de vivenda de tota Espanya, i una de les més avançades d'Europa. Et recordo que alguns del EPK, amb els mateixos arguments que tú, apostaven per votar a Redondo Terreros enlloc de Madrazo...quina vergonya!

7-Acords amb el PSOE: et recordo l'infame pacte del 2000 fet pel "dissident renovador" Frutos? O no fa falta? Per casa el tinc, i et puc ensenyar com vam acceptar l'OTAN, directament...

8-Interior: estem desenvolupant canvis de calat en la seguretat, alguns molt d'actualitat, per cert. Nosaltres hem impulsat la colocació de càmeres a comissaries per evitar maltractaments. A tú et pot semblar poc o res, però no crec que Igor Portu penses el mateix, vistes les últimes dades.

Prou demagògia! La seguretat també es pot fer des de les esquerres, encara que ens haguem d'enfrontar a les contradiccions que genera un sistema que volem canviar, però governem aquí i ara, no "somewhere over the rainbow"

9- A mí la discrepància o dissidència no em molesta, ni em preocupa si s'oranitza més o menys. Em molesta la demagògia i l'esquerranisme estéril. Però encara així, no s'ha expulsat a ningú per dir coses diferents. A EUiA hi ha hagut alguna expulsió puntual per no respectar acords, però no per opinió.

Anònim ha dit...

A veure. La defensa corporativista de les "coses ben fetes" que ha realitzat la coalició ICV-EUiA -bé, més ICV que no pas EUiA- al Govern català fa ferum a "corramos un tupido velo", davant l'evident manca de suport social que tenim (sí, dic tenim, encara que pesi als que ho veieu tot meravellosament bé i no accepteu la crítica).

El llamazarisme és el que té: que amb quatre engrunes de poder hi veu canvis revolucionaris, allà on no hi ha mera gestió. L'important és el pacte per arribar a tocar poder. PSOE, PNB, CiU (Bloc valencià)...i la culpa de tot és del PCE, oi? El "partit de l'OTAN", sembla ser, segons comenteu alguns.

Molt criticar el 2000, però ara al 2008 amb Llamazares l'únic que sé és que la OTAN es frega les mans veient que IU ha estat segrestada per un grup de conformistes molt contents d'haver-se conegut i grans defensors dels seus seients. Fins el punt de deslegitimar assemblees i territoris "no afins" amb els mètodes més immorals.

AntoniPuigSole ha dit...

Quiero sumarme a los que se felicitan por que la coalición se ha reeditado. En cambio, me entristecen profundamente la mayor parte de los coentarios anónimos que pacientemente he leído. Son enormemente sectarios y no hacen otra cosa que recurrir al insulto. Afotunadamente el camino de la unidad prospera en muchas partes. Hace unos meses, por ejemplo, se asisitió a la constitución de la izquierda Alemana. Lo criticable, en todo caso, es que nos detengamos en el terreno de la coalición y no seamos capaces de dar pasos unitarios más sólidos. Pero paciencia. Todo llegará.Un abrazo Toni.

Toni Salado ha dit...

ANÒNIM:

Jo no he dit que tota la culpa sigui del PCE. En tot cas, he manifestat la meva discrepància amb alguns dels seus dirigents, que en altres etapes, es van lluir d'allò més en les negociacions amb el PSOE, i que ara van de radicals antipactistes.

No estic d'acord amb que les nostres coses ben fetes al Govern siguin "mera bona gestió". Això coincideix de ple amb elpensament únic que nega la possibilitat de diferències estratègiques i redueix la política a discussions contables. L'atac ferotge de la dreta a la nostra política d'habitatge, per exemple, denota que ho han pres com el que és: un atac de classe contra el capital financer i les immobiliàries.

Toni Salado ha dit...

ANTONI:

Gràcies per les teves bones paraules. Està clar que serà la feina quotidiana, el respecte de les identitats i pluralitats, i la unitat d'acció programàtica, la que farà avançar el nostre espai polític, arranconant les tendències sectàries, que tot s'ha de dir, venen de diferents sectors, no només "rojos" sino també alguns "verds". Salut i República!

Raül DIXBCN ha dit...

Salud

Aunque solo sea por mantener las formas , podriais haber esperado a la aprobación del CN de dicho acuerdo , para darlo por bueno y presentarlo en público, no?

Estoy cansado de que un tiempo a esta parte sean mis amigos o compañeros los que me informen de que es lo que hace EUiA... oye que en el periodico sale que ya teneis acuerdo; oye que habeis votado a favor del PMU Sagrera, os han aceptado las alegaciones?, oye si que hay "pollo" en Valencia, has leido a Nuet en el Público... y así unas cuantas más.

Los acuerdos son malos, aunque dudo que pudiesen ser mejores, por la incapacidad que presentamos en nuestro seno , para respetarnos y actuar de una forma madura.

Como se pueden revalidar acuerdos que han sido incumplidos por una de las partes, eso solo se puede dar en relaciones asimetricas que se cimientan en las necesidades de unos y las posiciones de fuerza de otros y no en el respeto necesario para convertir en realidad y algo tangible la pluralidad y la unidad.

Salud y Republica

Raül

Anònim ha dit...

Toni, saps perfectament que hi ha una situació extremadament delicada a IU, i, com bé avalues, les culpes poden ser repartides...però espero que alguns desperteu del vostre somni dogmàtic i veieu que hi ha coses que espanten, i que estan acabant no ja amb el projecte original d'IU sinó amb IU mateix. El que no pot ser és que no es respectin les decisions sobiranes d'algunes federacions. El que no pot ser és que es tracti d'imposar candidats que, tot i que representen IU, reben el recolzament d'un eurodiputat dels Verds, encara que l'obediència d'IU sigui el GUE i el PIE, com molt bé saps. Espero que sapigueu rectificar i veure qui és el sectari i qui insulta.