HOMENATGE A FLORENTINO DEL BARRIO


Com podeu veure a la imatge, aquest dijous es farà un acte d'homenatge a Florentino del Barrio, amb motiu del primer aniversari de la seva mort. Va ser dirigent sindical de la CONC i de CC.OO. de la Construcció i la Fusta, i un company de militància política al PCC i a EUiA.
Amb motiu de la seva mort, vaig escriure al meu antic bloc unes paraules que vull recuperar en la seva memòria:
Per a molts de la meva generació, persones com en Florentino, sempre han estat un referent polític i étic, un referent d'humanitat. En les discusions al C.C. del PCC, sempre estavem atents al que deien "los de la Constru", com els hi diem de manera familiar. Ens agradava aquesta manera d'intervenir directa, sense filigranes, al gra, que persones com en Florentino tenien, tant per aportar com per discrepar de manera oberta i sense complexes.
Ens ha deixat un bon comunista, un bon sindicalista, i una bella persona, sempre amb un somriure a la boca, amb aquell posat desafiant i sincer que tenen els sindicalistes de veritat.
Estic segur de que aquest dijous la sala d'actes de la CONC estarà plena a vessar d'amics, de sentiments, i de companys i companyes que volen continuar amb les lluites en les que Florentino va participar, la millor manera de mantenir viu el seu llegat.