CREIEM EN EL FUTUR D'IZQUIERDA UNIDA

Aquests dies ha aparegut a la xarxa i a alguns mitjans de comunicació un document que em sembla d'extraordinària importància, titulat "Creemos en el futuro de IU", i que compta amb el suport de dirigents d'EUiA com Joan Josep Nuet, o Francesc Matas.
En el marc de la propera IX Assemblea d'IU, em sembla cabdal marcar una linea d'entesa i de superació dels conflictes interns d'IU, a més de reivindicar els valors i les idees més importants de les diverses tradicions de l'esquerra alternativa. El document emplaça a una solució per IU unitària i democràtica, respectuosa amb les diverses identitats, i que no renuncia a res del fil roig, ans al contrari, el revaloritza, i a més, no tanca la porta a cap altre de les sensibilitats que conviuen en el marc d'aquest espai polític multicolor que representa IU.
Arran d'aquest document, ha nascut un blog anomenat Creemos en el Futuro, que afegeixo als meus enllaços, i que segur, serà un bon punt de trobada d'homes i dones que creuen que el projecte d'IU té futur.

2 comentaris:

Blixa ha dit...

Ja li he deixat un post al teu company Marc Navarro. Qui serà el vostre coordinador? Angel Perez, Nuet?

Mira't www.kaosenlared.net. Aconseguireu ajuntar tota l'ala dreta d'IU?

Toni Salado ha dit...

Company Blixa:

Crec que comences la casa per la teulada, i que com l'article que cites de Kaosenlared, caus en el reduccionisme de les etiquetes, menystenint el paper dels afiliats i afiliades.

El manifest que he comentat, perque hi estic d'acord, té un llarg recorregut polític, i va més enllà de que tal o qual dirigent d'una determinada corrent "marqui paquet".

Es tracta d'establir uns minims criteris per diagnosticar i proposar alternatives de cara a una assemblea, que segur, no serà fàcil. Però la manera de superar-la és aquesta: posar per endavant la proposta política. Obviàment, aquesta proposta haurà d'anar acompanyada d'uns equips que la facin viables, però en aquest ordre, i no a l'inrevés.

No m'interessa el més mínim aquest tipus de converses de "tigres y leones" que es donen en alguns forums "alternatius" (a qui? a que?), però n'estic disposat a parlar-ne en aquest bloc si això et sembla interessant.