ADEU ALVAR


El dia 4 de Gener va morir el company i amic Alvar Badia. Me'n vaig assabentar de la seva mort ahir a la nit quan al tornar d'Istanbul, vaig obrir el mòbil i el correu electrònic. Ja sabia del seu estat de salut gravíssim, desprès d'un problema circulatori el dia 19, però la seva mort m'ha agafat fòra d'Espanya, i ha estat una pena per a mi no poder assistir al seu acte de comiat.


Alvar era un militant comunista, un treballador prejubilat de l'energia compromés amb el sindicalisme de classe i els moviments populars, amb la justicia social i amb els drets nacionals de Catalunya, i que tenia una especial relació de solidaritat política i afecte personal amb el poble cubà.


Un home afable, un company de lluita honest, modest, i sempre disposat a donar un cop de mà, i que cada dia s'informava i llegia per ser millor comunista, per tenir opinió fonamentada sobre les causes que defensava. Era molt agradable conversar amb ell sobre qualsevol tema d'actualitat, als que sempre hi afegia un toc d'humor. Era un optimista, un vitalista que combinava amb encert la lluita i el gaudir de la vida.


Alvar, et trobarem a faltar.