Ja tenim acord ICV-EUiA. Ara, a treballar per un gran resultat

En aquesta setmana que acaba, s'ha signat l'acord de coalició ICV-EUiA per a les Eleccions Generals 2011. Un acord que suma fins 12 organitzacions polítiques, amb Izquierda Unida, i d'altres formacions d'esquerres de l'Estat, com Chunta Aragonesista o Batzarre.

Com tot acord, ha tingut un recorregut des de les posicions inicials de cadascú fins el punt de trobada que obliga a tothom a moure's de la seva posició inicial. Com a membre de la comissió negociadora per part d'EUiA estic satistef per l'acord, que defenso fermament perque crec que conté tres aspectes rellevants:

-La continuitat de la coalició ICV-EUiA, expressió de l'esquerra verda i alternativa nacional.
-L'acord de suma amb IU, amb una visió de complementarietat i unitat en sentit frontamplista.
-Una voluntat de millora real de la representació d'EUiA a les Corts Generals.

El moment de la discussió i la negociació ha acabat, i el moment de les valoracions encara no ha arribat: serà a partir del dia 21 de Novembre, quan la ciutadania també haurà dit la seva sobre l'opció que els hem plantejat.
Ara només és el moment de treballar la campanya, d'anar cap a fora, d'explicar les nostres propostes, de la confrontació d'idees i projectes.
Tot temps dedicat a debats interns/interioritzats serà temps que no dediquem a donar la batalla per l'hegemonia política.

ICV-EUiA comptarà a les seves llistes, com sempre, amb homes i dones compromesos amb els valors de l'esquerra, l'ecologisme, i el catalanisme popular, encapçalats per un magnífic trident per fer arribar les nostres propostes a la ciutadania: Joan Coscubiela, Laia Ortiz, i Joan Josep Nuet.
Una combinació de joventut, rigor, experiència social i política, compromís i combativitat, que es difícil trobar en d'altres candidatures, i que us puc assegurar perque conec la seva trajectòria com a persones compromeses.
A Laia Ortiz la conec des de que erem estudiants a la Universitat Pompeu Fabra, a finals dels anys 90, ella de Polítiques, i jo de Dret. I al Nuet, el conec des de finals dels 90 també, quan vaig començar a militar a la Joventut Comunista, i ell ja era un dirigent destacat del Partit.

Fins ara, per respecte als temps i processos negociadors, no havia dit res sobre Joan Coscubiela. Vull dir, públicament, que em sembla un magnífic candidat, que representa l'esquerra valenta, compromesa, i no-mesiànica que avui necessiten les classes treballadores i populars per trobar solucions de progrés a la crisi.
Andreu Mayayo va escriure aquesta columna a Público defineix la figura del Coscu en poques paraules, i amb la que coincideixo plenament.

Crec que ICV-EUiA, amb una campanya activa i de proximitat, pot donar la sorpresa en la nit electoral, amb un PSC a la defensiva i en la provisionalitat precongresual, amb una ERC que ha girat clarament cap a la dreta el seu full de ruta estratégic, i amb unes CUP que s'han desentés d'aquest procés i criden a l'abstenció.

ICV-EUiA, amb un candidat sòlid com Joan Coscubiela, emergeix com a força principal de les persones que, ni socialment es resignen a la inevitabilitat de les retallades, ni nacionalment es subordinen al projecte d'Artur Mas, que mercadeja amb les aspiracions nacionals de Catalunya darrera la proposta abstracte d'un pacte fiscal, mentre amb el concurs del PP tira endavant polítiques antisocials.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

No teniu vergonya, xupòpters... Un magnífic trident d'idiotes a qui votarà sa mare, tot per salvar la poltrona d'incompetents i venuts. Apa que us follin burgès de merda!

Anònim ha dit...

molt bo!

Toni Salado ha dit...

No fa falta insultar. No esborraré el comentari, es ilustratiu del teu nivell polític i personal.

gormenghast ha dit...

pues borra tb el mio si kieres...yo cogere una papela de IU de madrid o cordoba y la pondre en la urna aca en bcn porque no me representais ni los ecoways ni los paniaguados...asi que a vender molinillos de papel al metro
la esquerra de debó jajajajajajjaaa me rio o lloro sobre la tumba d epasionaria y lenin..

Anònim ha dit...

Òstia Toni, no teniu vergonya, el que heu firmat és una merda i, em dol, però no m'extranya que us diguin de tot.

Anònim ha dit...

Este menda es derechoso, derechoso...

Anònim ha dit...

Toni, els comentaris d'abans no us estan insultant, us estan definint.
El pijo d'Esade del Coscubiela un bon candidat??? el que va dir que el sindicat no havia de fer politica, nomes ser una empresa de serveis??
Si us plau, treieu la paraula esquerra de les vostres sigles, no feu referencia a la paraula comunista, que ja l'heu embrutat prou i confoneu a la gent.
Aneu-vos a la merda!!!

Anònim ha dit...

Pero si ni els Joves de EUiA tenen nassos per a defendre aquest acord!
No es per ofendre, pero la construcció d'una esquerra COHERENT i amb les IDEES CLARES es tindrà que fer sense gent com tu, al menys que mai mes torne a tocar (la gent com tu) càrrecs d'importància en eixa esquerra. Tal vegada serviries com a militant de base.
Ale un salut de València.

Anònim ha dit...

Els miserables, espanyolistes, imbecils, que us la má amb el PP i CiU, els que us dediqueu a insultar i no argumentar no mereixeu altra cosa que el menyspreu de qui se l'ha jugada més de un cop en les vagues i mibilitzacions, qui ha estat represaliat i qui ha lluitat ara i sempre...FEIXISTES!!!!!!

Anònim ha dit...

Qui és qui se l'ha jugat en vagues i mobilitzacions? El Coscu? Aquest paio va defensar els acomiadamnts a la Seatl'any 2005. I es va mejar els mocs amb el Fidalgo. Lo més trist és que els del PCC i EUiA van fer el mateix per a mantenir els mateixxos càrrecs que us porten a fer una coalició vergonyosa on només guanyaràn ICV i Equo... i els quatre buròcrates sindicals i politics que encara esteu a EUiA. Salut, companys.

Anònim ha dit...

Mai hauria triat el Coscubiela com a candidat. Els demèrits que va acumular durant molt de temps ho justifiquen. Però resultaria imperdonable oblidar la necessitat de presentar-nos amb un cert grau d'unitat. Si això vol dir portar a les eleccions un candidat discutible però que representa a molta gent i que pot ser l'únic que en campanya parli de la gent treballadora, doncs... que sigui.

Anònim ha dit...

Doncs que el voti qui l'ha posat i qui sigui tan beneit com per regalar poltrones a podrits. Per votar a l'enemic, ni moure un dit!